Ś mietana migdałowa 200ml. BIO Ocena produktu:

od 5,50 PLN

oszczędzasz do 20%

  • Producent: ECOMIL
  • Kategoria: Zdrowa żywność
  • Dieta: wegańska

Krem Migdałowy do Gotowania BIO 200 ml EcoMil

Skład:
woda, migdały* (7%), olej migdałowy*, syrop z agawy*, stabilizator (guma arabska ksantant), emulgator: lecytyna słonecznikowa, sól morska, naturalny zapach*
* produkty z dokumentem organicznym Agricultura ES-ECO-024

Opis:
Śmietanka migdałowa z powodzeniem zastępuje śmietanę stworzoną z mleka krowiego.

Śmietanka migdałowa wyprodukowana jest z migdałów pochodzących z upraw ekologicznych oraz oleju migdałowego, syropu z agawy i innych elementów gwarantujących jej wspaniały smak i konsystencję.

Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi albo cukrzonymi migdałami.

Jadalne nasiona migdałowca są szczególnie odżywcze. Zawierają obfite ilości białka (ok. 20%), 40-60 procent tłuszczu (w głównej mierze nienasycone kwasy tłuszczowe), witaminy E, PP i z grupy B,, a także składniki mineralne: potas (728 mg/ 100 g), fosfor (4 mg), wapń (248 mg) i żelazo (4 mg). Medycyna chińska przypisuje migdałom naturę lekko ogrzewającą i właściwości łagodzące kaszel i nawilżające jelita – napój migdałowy zalecany jest przy chorobach płuc. To jedyne orzechy alkalizujące krew. Ajurweda uznaje je za jedne z najkorzystniejszych orzechów ożywiających intelekt, ducha i zdolności reprodukcyjne.

Kraj pochodzenia: Hiszpania
dokumenty: BIO


Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zdrowa żywność