MRM Spirulina Powder 240g

chwilowy brak towaru

  • Producent: MRM
  • Kategoria: Zdrowa żywność
  • MRM Raw Spirulina Powder jest spożywany jako pokarm energetyczny dla dodania szybkiej energii i zwiększenia wytrzymałości. Spirulina, Arthrospira platensis, to niebiesko-zielone algi, które są uprawiane i wykorzystywane jako kompletny pokarm od tysięcy lat. W kulturze Azteków nazywał się „Tecuitlatl" i był wytworzony, zbierany i sprzedawany suszony w ciastach. Białko w spirulinie jest niezwykłe dla źródła roślinnego, ponieważ jest „kompletne". Oznacza to,gromadzi wszystkie „potrzebne" aminokwasy, te, których organizm nie jest w stanie wyprodukować i musi zostać spożyty w żywności.

    minimalistyczny proszek Spirulina gromadzi spore ilości wielu witamin i minerałów. Na przykład posiada około 2,5-krotność % dziennej wartości witaminy A i obszernej ilości żelaza. Ponieważ to żelazo jest w wysokiej biodostępności, Spirulina jest genialnym pożywieniem, które zapewnia trafne spożycie żelaza, niezwykle dla wegan.

    cechy surowego proszku Spirulina:

    Moc żywności dla prędkiej energii i zwiększonej wytrzymałości
    Dostarcza kompletne białko ze wszystkimi niezbędnymi aminokwasami
    Źródło witamin, minerałów i chlorofilu
    nadzwyczajne źródło witaminy A (2,5-krotność% DV na porcję)
    Projekt bez GMO zweryfikowany
    Bezglutenowe
    Weganin

    Jak to działa
    Spirulina jest uprawiana w stawach, a następnie zbierana i suszona. Żadne inne przetwarzanie nie jest potrzebne. Spirulina ma prawie 50% masy jako białko, dzięki temu możesz postrzegać go jako naturalny proszek proteinowy wzbogacony w elementy odżywcze i adekwatnie go używać. Najlepiej miesza się z owocami, a zwłaszcza warzywami w koktajlach albo całych sokach, gdzie lekko roślinny smak jest mniej wyraźny. Ważnym składnikiem spiruliny jest fikocyjanobilina. Jest dość wielki i stanowi około 1% spiruliny. Wygląda na to, iż związek fikocyjanobiliny działa jak bilirubina w organizmie i hamuje ważny kompleks enzymów zwany oksydazą dinukleotydową dinukleotydu nikotynamidowego (NADPH). Hamując oksydazę NADPH, fikocyjanobilina w spirulinie zagwarantuje silne działanie przeciwutleniające i przeciwzapalne.

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zdrowa żywność