Koncentrat napoju probiotycznego BIO Topinambur 500ml LIVING FOOD

chwilowy brak towaru

  • Producent: Living Food
  • Kategoria: Zdrowa żywność
  • Rodzaj: napoje roślinne, wody i soki

Skład odmiany TOPINAMBUR: kompleks żywych skompleks żywych szczepów bakterii probiotycznych, a także ekstrakt procesu fermentacji warzyw, w tym: bulwy topinambura, korzeń marchwi i pasternaka.

* RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ /2000 kcal)

Napoje probiotyczne linii JOY DAY zalecane są jako element codziennej diety w tym dedykowanej poprzez specjalistów żywienia człowieka i dietetyki. Mogą być spożywane przez diabetyków i w diecie bezglutenowej. Polecamy je osobom odchudzającym się, przy detoksykacji organizmu, wegetarianom i weganom. Preparaty zalecane są także/ wyjątkowo osobom po antybiotykoterapii, a także po chemioterapii.

Produkty adresujemy do wszystkich: dzieci powyżej 3 roku życia, młodzieży, dorosłych i osób starszych, do osób których organizmy nie tolerują laktozy i nie spożywają nabiału z innych powodów.

Nasze napoje mogą być spożywane już podczas terapii, zwłaszcza przy antybiotykach z grupy tetracyklin i antybiotykach aminoglikozydowych, na które preparat wykazuje dużą wytrzymałość.

Koncentraty cechują się wysoką intensywnością bakteriobójczą – mają zdolność zwalczania: mikroorganizmów chorobotwórczych w tym drobnoustrojów powodujących zakażenia u osób z obniżoną niepodatnością (Pseudomonas aeruginosa); zjadliwych patogenów przenoszonych poprzez żywność i wywołujących zakaźną listeriozę (Listeria monocytogenes); Salmonelli powodującej zatrucia pokarmowe; gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej odpowiedzialnej za dużo zakażeń; Escherichia colli mogących powodować u człowieka uciążliwe zakażenia i takie schorzenia jak zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne zapalenia płuc oraz cechują się wytrzymałością na antybiotyki z grupy streptomycyna i tetracykliny, skuteczną ochroną przed patogenami grzybowymi odpowiedzialnymi za produkcję niebezpiecznych mykotoksyn, opornością bakterii probiotycznych i ich zdolnością do przeżywania w zadziornych warunkach przewodu pokarmowego człowieka.

surowce wykorzystane w procesie produkcji naszych naturalnych towarów, to tylko elementy pochodzące z upraw organicznych, mające adekwatne certyfikaty.

Koncentraty nasze charakteryzują się także wyjątkowo niskim potencjałem REDOX formującym się na poziomie plus minus 10 mV. Jest to rzeczą szczególnie rzadko spotykaną na rynku napojów. Na przykład lubiane wody butelkowe przedstawiają wartość Redoks powyżej 200mV. Przy czym im mniejszy potencjał, tym pokaźniejszy wpływ na hamowanie cyklu starzenia komórek

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zdrowa żywność