Fasolka Mung BIO 500g bezglutenowa, 4534

chwilowy brak towaru

  • Producent: BIOHARMONIE
  • Kategoria: Zdrowa żywność

Fasolka mung nie jest może najbardziej popularną rośliną strączkową w naszym kręgu kulturowym. Jest za to stanowczo doceniana w kuchni azjatyckiej. Nie jest również obca żadnemu wegetarianinowi, a już bez dwóch zdań nie weganinowi, ze względu na wysoką zawartość białka i żelaza. Fasolka ta jest nieprzeciętnym dodatkiem do potraw curry. Uznawana jest za "królową" wśród wszelkich kiełków. Wspaniale smakuje, a smak kiełków przypomina delikatny, młody groszek. Kiełki są cennym źródłem komponentów mineralnych (tj. potasu, fosforu, wapnia, magnezy, sodu, cynku) i witamin (wit. E, B2, B1, B6, B3).

Wartość odżywcza w 100g: Białko: 23,8 g Węglowodany: 46,3 g Tłuszcz: 1,2 g Energia: 347 kcal (1453 kJ)

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zdrowa żywność