• Producent: BadaPak
  • Kategoria: Zdrowa żywność
Fasola Adzuki (azuki)

Fasola Adzuki BadaPak posiada liczne witaminy i mikroelementy. Jest wspaniałym źródłem białka roślinnego i błonnika. Posiada aż 29 substancji o działaniu antyoksydacyjnym. W składzie fasoli Azuki BadaPak odnajdziemy dużo witamin z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6) w szczególności wit B9, czyli kwas foliowy. To źródło cennych minerałów, pomiędzy innymi żelaza, jak w dodatku potasu, magnezu, fosforu, cynku i selenu.

Fasola Adzuki BadaPak charakteryzuje się orzechowym i lekko słodkawym smakiem. Jest genialnym składnikiem sałatek, sosów do makaronu, zup. Niezwykle lubiane są pasty i pasztety przygotowane na jej bazie. Ze względu na swój smak użytkowana jest także do przygotowania deserów.

Fasolę Adzuki BadaPak należy zalać wodą na około 12 godzin a następnie gotować do miękkości.

Fasola Adzuki jest rośliną strączkową pochodzącą ze wschodniej Azji. Można ją spotkać na dodatek pod nazwą Addzuki albo czerwoną soją. Aktualnie dostępna jest niemal na całym świecie jednak największą popularnością cieszy się w kuchni wschodu. Jest dość znikoma, na ogół koloru czerwonego aczkolwiek zdarzają się odmiany białe, czarne i zielone.

Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).

zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.

marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.

przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zdrowa żywność