• Producent: BIOHARMONIE
  • Kategoria: Zdrowa żywność
  • Dieta: bezglutenowa

Mieszanka do Wypieku Chleba Bezglutenowa BIO 500 g Probio

Skład:
Skrobia kukurydziana*, pełnoziarnista mąka z sorgo*, mąka z sorgo*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany*, mąka ryżowa*, sól morska, łuska babki jajowatej*, pestki dyni łuskane*, kminek łamany*
* elementy pochodzące z upraw ekologicznych

Sposób przygotowania:
Do 500 g mieszanki dodać 750 ml letniej wody i 14 g świeżych drożdży. Wymieszać. Gotowe ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego wlać do natłuszczonej masłem formy, przykryć i pozostawić na 40 min do wyrośnięcia. Piec 10 min w nagrzanym do 250°C piekarniku, a następnie 30 min przy 190°C. Chleb wyjąć z formy i dopiec 10 min do uzyskania złocistej skórki.

Wypiekacz do chleba: W 750 ml letniej wody rozpuścić 14 g drożdzy i wsypać 500 g mieszanki. Wybrać szybki program i piec 2 godz.

Informacja alergenna:
możliwa występowanie nasion sezamu.

Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1497 kJ/358 kcal
Tłuszcz: 5,6 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,6 g
Węglowodany: 66 g
- w tym cukry: 6,0 g
Błonnik: 6,0 g
Białko: 7,2 g
Sól: 2,5 g

Kraj producenta: Czechy
atest: BIO, Bezgluten

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zdrowa żywność